A man and a girl are planting a tree together
29.02.2024
Ahol a fák és gyermekek együtt cseperedhetnek – Lucfenyőket adományozott egy gyógypedagógiai intézménynek a debreceni BMW gyár csapata.

A Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium több mint tucatnyi lucfenyővel gazdagodott. A BMW Group Gyár Debrecen csapatának tagjai az intézmény diákjaival közösen ültették el a fákat.

Az idén a próbagyártást megkezdő BMW járműgyár már a kezdetek kezdetétől az iFACTORY szemlélet jegyében épül, kiemelt figyelmet szentelve a fenntarthatóságnak. A Debrecenben a jövő építésére vállalkozó BMW gyár minden alkalmat megragad arra, hogy közvetlen környezetében is tettekké formálja a vállalat ezirányú törekvéseit. Korábban, a Debreceni Virágkarnevált követően, a virágkocsin megjelent élő hortenziabokrokat debreceni oktatási és szociális intézményekben ültették el. Most, a kezdeményezést folytatva az adventi időszakból megőrzött földlabdás fenyőfákat adományoztak.

A helyi közösségi életbe már mélyen beágyazódott vállalat ezúttal a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény számára adományozott lucfenyőket. A több mint százéves, sajátos nevelési igényű tanulók és fiatalok társadalmi integrációját segítő, közel száz gyógypedagógust alkalmazó intézmény udvarán Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója, valamint a gyógypedagógiai intézmény főigazgatója, Kovács Anikó Gyöngyi társaságában a vállalat és az intézmény munkatársai, diákjai február 28-án ültették el a fákat. A BMW debreceni gyára szeretné felhívni a figyelmet a sajátos nevelési igényű gyermekekre és családjaikra, valamint az őket tanító, segítő elhivatott pedagógusokra.

A BMW gyár csapata számos olyan kezdeményezést indított útjára vagy támogat, melyekkel hosszú távú, pozitív hatást szeretne gyakorolni a debreceni közösség jelenére és jövőjére. „A mai nap kiválóan megmutatja, hogy miként gondolkozunk a fenntarthatóságról: a helyi közösség számára kiemelten fontos – és nem mellesleg Örökös Ökoiskola címet viselő – intézmény számára tizenöt olyan fát ajánlottunk fel, amelyekkel korábban a Debreceni Adventen találkozhatott a város lakossága. Hiszek abban, hogy a jövő generációjának szemléletformálása szempontjából rendkívül fontosak ezek a kisebb, de helyi szinten jelentős értéket képviselő gesztusok: bízom benne, hogy a faültetéssel az intézmény munkatársainak és több mint háromszáz tanulójának szebbé tudjuk tenni a mindennapjait” – húzta alá Hans-Peter Kemser elnök-vezérigazgató.

A man and a woman are talking on the stage.
A blonde woman is talking on the stage.
A planted tree
The tree is being watered