01.03.2019
A BMW Group debreceni gyára elnyerte „Az év legnagyobb zöldmezős beruházása” díjat.

Balról jobbra: Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Michele Melchiorre, a BMW Group debreceni gyárának igazgatója, Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. Forrás: HIPA

Debreceni. Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, valamint a magyar Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) „Az év legnagyobb zöldmezős beruházása” díjjal ismerte el és tüntette ki a BMW Group debreceni gyárát. A díjjal azokat a kimagasló teljesítményű vállalatokat méltatják, amelyek a leginkább hozzájárulnak Magyarország gazdasági növekedéséhez. A tekintélyes díjat Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere adta át február 28-án, a Budapesten megrendezett, „Az Év Befektetői 2018” elnevezésű gálaünnepségen.

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, valamint a magyar Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) összesen nyolc kategóriában ítélte oda a díjat. A elismerés azokat a vállalatokat tünteti ki, amelyek 2018-ban meghozott befektetési döntéseikkel és magyarországi működésük iránti elköteleződésükkel kimagasló mértékben járultak hozzá Magyarország gazdaságának fejlődéséhez.